diky , prečítam si , tú ploštenku (ak to bolo ono) som našiel len jednu , proste som to prstom zoškrabol zo skla , neviem teda či sa toho da tak ľahko zbaviť , skôr by som povedal že nie .Ten kus rastliny s tými asi vajíčkami som vyhodil , nebudem rešit radšej čo sa z toho vykľuje . uvidím či nejakú tú ploštenku uvidím este v krevetkáriu , inak v krevetkáriu som našiel už aj prvy zvlek a nepozorujem žiadny úhyn,tak dúfam že je to dobrý indikátor .a teraz by som vas poprosim este o jednu radu , som totalny lajk v tomto , tak dúfam že budete mat pochopenie . V spoločenskom akváriu mám 4 kusy japonici ( amano shrimp myslim ze sa volá) dostal som to ako odporúčanie na redukciu rias ( asi mesiac dozadu z chovproduktu , kde som nemal paru o nejakých krevetkách a čo je to zač, ale reku skúsim ) v tej dobe som bral cca 2 cm velké kusy . Dosť ťažko sa v spoločenskom akváriu hľadajú , ale našiel kde sa chodia schovávat , teraz asi po mesiaci som našiel tiež zvlek a dokonca samička nosí vajíčka ( pokúsim sa vyfotiť keď vylezie) , je tak 4 cm velká od oka . pôvodne som chcel po nejakom tom preštudovaní dať do spoločenského akva tieto neocaridiny keď kúsok odrastú , kedže som si prečítal aké majú nároky a tak , ale keď vidím že ani tým japonicam asi nieje u mňa najhoršie , vedeli by ste mi odporučit nejaký druh krevetky vzrastom aspoň podobným japonicam s podobnými nárokmi na vodu , ktoré by sa potencionalne aj mohli množiť ? kedže tieto potrebujú slanú vodu .alebo mám ostať pri pláne s neocaridinami , kde ma ale trápi trošku velkosť jedincov , že by skôr mohli pre ryby pôsobiť ako potrava. aktuálne mám totiž krevetkárium s palmatami , ale pôvodný plan bol mat len upratovaciu čatu v spoločenskom akvárku