Hnojenie

Vhodné rastlinky a machy ku krevetkám
Napísať odpoveď
Milos
Príspevky: 1655
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Hnojenie

Príspevok od používateľa Milos »

Ruku do ohna by som dal za to, ze hnojenie sa tu uz diskutovalo. Bud som lama a nedokazem to najst, alebo: Ako vravim vzdy, sekcia Vase krevetkaria nie je na diskutovanie konkretnych technickych veci, pretoze ich tam uz potom nikto nedohlada :D :D

Teraz k veci:
Viete odporucit nejake hnojiva pre rastlinne akvarium, ktore neotravia krevetky? Odpoved navrhujem v dvoch formatoch:
1.) Konkretny produkt /vyrobca.
2.) Zlozenie...co by tam v pripade akvaria ktore sa pokusa o sklbenie rastlinneho akvaria (intenzivne osverlenie, CO2, narocnejsie druhy rastlin) s krevetkariom ne/malo byt? Ktore prvky a ich zluceniny?
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas

Používateľov profilový obrázok
martinzemanovic82
Príspevky: 189
Dátum registrácie: 22 Dec 2017, 15:36
Bydlisko: Horná Súča
Kontaktovať používateľa:

Re: Hnojenie

Príspevok od používateľa martinzemanovic82 »

čo sa mňa mojich skúseností týka tak rada hnojív od Seachem je super na zahraničných fórach som čítal že pre krevety vhodné je takže tolko k tomu ja osobne som používal skoro všetky ich produkty na hnojenie a krevety v rastlinnom akva nemali problém dokedy som velmi nepritlačil na Seachem Iron a popadali neocaridiny niektoré :) ale tak vieš že so železom musíš jemne ja som to vtedy ešte nevedel takže za mňa určite Seachem alebo teda ADA ale to už sú trošku iné ceny :) Seachem má aj svoju tabulku resp. nejaký štandard koľko sa čoho dávkuje určite to niekde nájdeš...výhodou je ich koncentrácia oproti konkurencii kde by mala byť podstatne vyššia tým pádom je to výhodnejšie...
Neocaridina yellow neon,Blue Topaz,Bloody Mary, PBL Benibachi, Red Galaxy pinto, Black Galaxy pinto, Black pinto spotted head, Red pinto spotted head,Taiwan bee Blue bolt, Red Wine, Red Ruby, Panda, King Kong, Aura Blue, Tangerine, ;)

drakkenn
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 15 Feb 2017, 13:42
Kontaktovať používateľa:

Re: Hnojenie

Príspevok od používateľa drakkenn »

Môžem potvrdiť že pre neocaridiny v dostatočne zarastenej nádrži je seachem fluorish a seachem trace elements v pohode.Samozrejme sú potrebné pravidelné výmeny vody aby sa tam niečo zbytočne nehromadilo a dostatočne zarastená nádrž aby malo čo dané prvky spotrebovať. Pri málo zarastenej nádrži a nedostatočných výmenách vody by som sa obával nahromadenia niektorého prvku.

Renáta
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 15 Júl 2020, 12:11
Kontaktovať používateľa:

Re: Hnojenie

Príspevok od používateľa Renáta »

Zdravim vsetkych, prosim Vas, ma niekto skusenosti s hnojivami do substratu? Konkr.od Rataju Bivoj obs.aj Cu.. neviem ako velmi sa to uvolnuje do vody... vopred vdaka za rady 🙂

MartinaMi
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 23 Júl 2020, 14:38
Kontaktovať používateľa:

Re: Hnojenie

Príspevok od používateľa MartinaMi »

Dobry den, mam 2 ks 30 l akva. Klasicke osadenstvo krevety, rybky a slimaky. Mam tam vela rastlin, ktorym aj napriek tomu, ze som pod substrat dala deponit mix, aby rastliny mali vyzivu, sa velmi nedari. Napr pri zabehu egeria isla ako besna, rozdavala som ju a teraz ten jeden pahyl co som si nechala rastie velmi pomaly a koniec je sice krasne husty, ale bledy. Zaburinka lemna minor, co som vyhodzovala kazdy tyzden za hrst sa mi uplne vytratila. Dostala som dalsiu krasnu zelenu rozvetvenu limnobium, korene su fajn dlhe, ale listy zltnu a nove sa netvoria. Burina ceratophilum demersum je hustejsia, ale konce su velmi blede. Mam tam anubias, isiel krasny list po tyzdni co som ho tam dala, som sa tesila a koniec listu ma zltu spicku, akoby ususenu.
Nad akva som pridala este jedno svetlo dennerle 6 w, cize su tam dve. Nad druhym ostalo len jedno svetlo dennerle 6 w, ale to je na svetlejsom mieste.
Kvoli krevetkam som tam nechcela davat hnojiva ani co2, v tomto som uplny zaciatocnik a nechcela som si ich vyzabijat. Akva s 2 svetlami bezi od jula. To druhe od zaciatku oktobra. Vymena vody kazdy tyzden 4 l.
Ale kedze to mam preplnene rastlinami a chcem, aby sa aj im darilo, rozhodla som sa teda, ze skusim seachem flourish. Nasla som aj seachem flourisch excel, ze vraj tekute co2, mate ho vyskusane v takomto prostredi? Neskodi krevetkam?
Klasicke co2 tam nechcem davat, dalsie pristroje hadicky, tu nechcem a ani si netrufam na to.
Dakujem za pomoc a odpoved

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných