CRS/CBS: odchov
-
Milos
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
- Kontaktovať používateľa:
CRS/CBS: odchov
MikelCRS, ako stare su tvoje mlade? Vseobecne plati, ze ak preziju prvy tyzden az 10 dni, znamena to, ze voda pre ne je vhodna a uz by to malo byt OK.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
MikelCRS
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Re: CRS/CBS: odchov
Narodili sa asi minuly pondelok alebo utorok, takze by to uz mohlo byt tych 10dni
-
Milos
Tak to je super. Podla mojich skusenosti, ked ti takto prezije prva varka, staci uz len udrzat podmienky, ake mas. Ak nemusis, nic nemen a do jesene sa ti to tam hemdzi crystalkami, ze nebudes vediet kam s nimi 
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
MikelCRS
Je mozne ze niektore uz aj zdochli, neviem, nenasiel som.
Obavam sa vymeny substratu. V jednom rohu je uz teraz 2-3cm detritu. A vobec netusim jak to budem robit, lebo pri zakladani a ukladani kamenov som sa trochu prepocital takze teraz su skoro vsade lavove kamene a mach. Co s nimi pri vymene substratu netusim(mohli by tam uviaznut krevetky...)
Keby aj nieco nevyslo a cela nadrz by sa pokazila, urcite budem smutny a nahnevany ale to, preco som akvarium zakladal som splnil- odchovat CRS. Aspon si budem moct nabuduce trufnut na taiwan bee.
Obavam sa vymeny substratu. V jednom rohu je uz teraz 2-3cm detritu. A vobec netusim jak to budem robit, lebo pri zakladani a ukladani kamenov som sa trochu prepocital takze teraz su skoro vsade lavove kamene a mach. Co s nimi pri vymene substratu netusim(mohli by tam uviaznut krevetky...)
Keby aj nieco nevyslo a cela nadrz by sa pokazila, urcite budem smutny a nahnevany ale to, preco som akvarium zakladal som splnil- odchovat CRS. Aspon si budem moct nabuduce trufnut na taiwan bee.
- seic
- Dátum registrácie: 02 Jún 2015, 19:05
chtel jsem zalozit nove tema, ale mohlo by se ozivit toto... tema: Zvyseni pravdepodobnosti preziti mladych Caridin... co jsem projel tema "shrimplet survival rate" na netu, nikdo neradi nic konkretniho..
- zabehla nadrz, neskrabat steny-biofilm, specialni krmivo pocinaje Biozymem atd., mladata jsou jeste narocnejsi nez dospele CRS=cista voda=nizke TDS ...
- tady z fora casty nazor, ze pro uspesny odchov jedine RO + mineraly
zkuste nahodit sve vlastni zkusenosti, nazory, pripadne zda jste nekde narazili na neco jineho..
- zabehla nadrz, neskrabat steny-biofilm, specialni krmivo pocinaje Biozymem atd., mladata jsou jeste narocnejsi nez dospele CRS=cista voda=nizke TDS ...
- tady z fora casty nazor, ze pro uspesny odchov jedine RO + mineraly
zkuste nahodit sve vlastni zkusenosti, nazory, pripadne zda jste nekde narazili na neco jineho..
- mosfet
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 21:57
Skús prebehnúť toto: http://krevetkari.sk/viewtopic.php?f=6&t=72
-
Milos
seic, to co si vymenoval je asi vsetko, co mozes urobit. skusim to len troska inak podat. potrebne su predovsetkym a hlavne dve veci:
1.) Spravne parametre. Teda ano, to najlahsie dosiahnes RO + mineraly.
2.) Dostupna potrava pre mlade. K tomu je dobre mat vela povrchov pre rast biofilmu (javsky mach) a dobre podmienky pre rast biofilmu. Tie nastavaju pri krmeni, ktore je k tomu dostatocne (!). Ale zase nie prilis intenzivne, aby sa nekazila voda, alebo nerozrastali neziaduce bakterie (!). Je to trocha ako chodza po lane
Jeden tip: V akvariu s CRS, ktore ma dobru kvalitu vody na jednej strane a dostatok organickych latok pre rast biofilmu na strane druhej, by dospele mali prosperovat (su aktivne, bez zmien v spravani a vyzore, nekapu) a v akvariu by sa mali vyskutovat v istom pocte organizmy ako cyklopy, hlistice, mini-planarie a dafnie. Je to troska divna rada z dvoch dovodov: Vacsina ludi tieto tvory v akva nechce vidiet a ked uz sa tam vyskytuju, tak si na hrane prekrmenia. Ale to je zaroven ten stav, kedy je prezivanie mladych najvyssie :p
Keby som nebol lenivy, dal by som tu fotku mojho akva s hybridami, kde sa to hemzi mladymi a asistuju im dafnie. Tieto male tvory su inak viditelne aj na mnohych videach z youtube od docela dobrych chovatelov.
1.) Spravne parametre. Teda ano, to najlahsie dosiahnes RO + mineraly.
2.) Dostupna potrava pre mlade. K tomu je dobre mat vela povrchov pre rast biofilmu (javsky mach) a dobre podmienky pre rast biofilmu. Tie nastavaju pri krmeni, ktore je k tomu dostatocne (!). Ale zase nie prilis intenzivne, aby sa nekazila voda, alebo nerozrastali neziaduce bakterie (!). Je to trocha ako chodza po lane
Keby som nebol lenivy, dal by som tu fotku mojho akva s hybridami, kde sa to hemzi mladymi a asistuju im dafnie. Tieto male tvory su inak viditelne aj na mnohych videach z youtube od docela dobrych chovatelov.
- seic
mosfet: moc "netypicke" podminky chovu nemam
pH 6,4 GH 5, KH <1, jenom TDS je 180, ale za to nejspis mohou listy dub, buk, cattapa a bohate zarostle AQ (zdrojova voda ma 140)
Milos: diky za napady, v AQ nejake "zive krmeni" mam, nedavno se mi tam netusim odkud objevily prave hlistice, mrazene uz nedavam ... krmeni jsem tim padem trochu omezil, redukuju v AQ okruzaky-dalsi zdroj znecisteni-mohu krmit v mensich davkach
- i kdyz mi to "trha ruce"
, zavedl jsem jim pusty-dny kdy vubec nekrmim, prozatim bez problemu, CRS i tak maji plna strivka
- jeste jsem narazil v souvisloti s mladymi na klasicke dilema - menit ci nemenit vodu a pokud menit kolik..
ale to se tyka obecne chovu CRS...
Milos: diky za napady, v AQ nejake "zive krmeni" mam, nedavno se mi tam netusim odkud objevily prave hlistice, mrazene uz nedavam ... krmeni jsem tim padem trochu omezil, redukuju v AQ okruzaky-dalsi zdroj znecisteni-mohu krmit v mensich davkach
- i kdyz mi to "trha ruce"
- jeste jsem narazil v souvisloti s mladymi na klasicke dilema - menit ci nemenit vodu a pokud menit kolik..
-
MikelCRS
Ja tie mini planarie mam aj ked nekrmim vobec.
-
Milos
Aby sme si rozumeli: Krevetky sa tou havedou nezivia (resp. az po jej prirodzenej smrti). Ide skor o to, ze vyskyt tej havede napoveda o dostatocnom (ale takmer uz prehnanom) krmeni a rozvoji biofilmu.
-
MikelCRS
To mi je jasne. Ide o to, ze sa haved mnozi aj ked nema vela zivin.
- seic
jeste mam jeden napad ... "zjednodusit" AQ, v mem pripade odebrat volna kvitka jako je microsorium, anubias ... viz. Denis a jeho AQ, ktere je uplne hole a jen uprostred ma bakulu mechu...
-
jamro27
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
pre odchov krpcov pouzivam benibachi Bee3, prezije ich omnoho viac. krmim 2x tyzdenne. Ostatne mam to iste ako dospele.
http://www.benibachi.pl/bee3-30g-p-34.html
http://www.benibachi.pl/bee3-30g-p-34.html
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
- seic
jamro27: diky za info ...
kazda rada dobra ...
- prasan
- Dátum registrácie: 06 Okt 2014, 14:59
Milos,ani nie o biofilme ale o hromadení odpadných látok na dne akvárka.Milos napísal:Aby sme si rozumeli: Krevetky sa tou havedou nezivia (resp. az po jej prirodzenej smrti). Ide skor o to, ze vyskyt tej havede napoveda o dostatocnom (ale takmer uz prehnanom) krmeni a rozvoji biofilmu.
-
Milos
Ano, ale myslim si, ze jedno s druhym suvisi.
- mosfet
Nezakladám novú tému a táto sa asi hodí najviac.
je to normálne že mi samička CRS nosí vajíčka už minimálne 5 týždňov ? zbadal som ju prvý krát 8.2 s vajíčkami
môže byť dôvod že som ich prekladal z 30tky do 63ky ? alebo ???
teplotu majú stabilnú 21stC.
je to normálne že mi samička CRS nosí vajíčka už minimálne 5 týždňov ? zbadal som ju prvý krát 8.2 s vajíčkami
môže byť dôvod že som ich prekladal z 30tky do 63ky ? alebo ???
teplotu majú stabilnú 21stC.
- mosfet
Ospravedlňujem sa za zavádzanie, teraz sedím pred akva a čo nevidím - asi tak 1,5mm krevetku , takže asi nenosí 5 týždňov ale to bude asi ďalšia 
-
jamro27
- Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
NEPI UŽ !!! 
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
-
Milos
Mosfet, 1.) spravna tema, 2.) ano, pri takejto teplote to je notmalne. Pri este troska nizsich teplotach mi hybridy nosili aj dlhsie, tiez som uz nechapal.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní