zakladne info
zalozenie: 8. 11. 2015
cisty objem: 14 l
stojan: stolik z mercury marketu
osvetlenie: 1 x Berge led 20 w (6000 k, 2000 lm)
stojan osvetlenia: home made
svietenie: 10 h denne (12: 00 - 22: 00)
filter: JKA-MIF300
vykurovanie: Pacific P-H50
teplota: 22 stupnov celsia
pozadie: 3D (pozostatok po jamrovi
dno: Aquarimex (cierny)
dekor: kamen (1 ks), koren (1 ks)
flora: vallisneria (1 ks), Anubias barteri nana (1 ks), machova gula (2 ks), dva druhy machov (neviem presny nazov. ak poznate podla fotky, tak sa rad poucim)
fauna: prirodzene zatial ziadna, v plane mam po mesacnom zabehu Neocaridina blue velvet (na zaciatok 6 - 10 ks), mozno nejake c. helena
moj pohlad: toto akva som povodne neplanoval. naskytla sa mi moznost kupit ho od jamra. filter sa mi zda trochu slaby, ale zatial ho ponecham a uvidim, ci to bude stihat. ide o taky maly objem, ze neviem, co vacsie by som tam dal. vykurovanie mozno nebude potrebne, kedze je akva vo vykoruvanej miestnosti. zatial ho rovnako ako filter necham. co sa tyka osvetlenia, niektori ste mi uz v inych temach pisali, ze je predimenzovane. pripominam, ze stojan som vyrobil tak, aby sa reflektor dal vymenit za slabsi (10 w). napriek tomu sa mi nezda, ze osvetlenie je prilis silne. uvidim casom, ci terajsi reflektor ostane. pokial ide o "umelecke" prevedenie, nikdy som na toto nemal talent. obdivujem ludi, ktori vedia akva naaranzovat.
tolko na uvod.