Zaujímalo by ma či v krevetkáriu vzduchujete alebo nie.
Chystám sa založit si v izbe kde spávam 40l krevetkárium ale kedže vzduchovacie motorčeky niesú najtichšie asi tam nebude molitanový filter ale len externý filter ktorý som si vyrobil.
Ako teda zo vzduchovaním...nonstop alebo vôbec netreba alebo stačí cez deň vzduchovať.
A ešte jeden dotaz nekýve vzduchovanie s parametrami vody?
Vzduchovanie...áno či nie??
-
Slezina
- Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 23:12
- Kontaktovať používateľa:
-
Milos
- Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Re: Vzduchovanie...áno či nie??
Vseobecne plati, ze je lepsie mat vzduchovanie, ale da sa to aj bez neho. Ak to budes mat v izbe kde spavas, da sa bez vzduchovania hravo zaobist. Tiez to samozrejme zalezi od narokov konkretneho druhu/rasy.
Urcite by som neodporucal vzduchovat len cast dna. Bud stale, alebo vobec.
Vzduchovanie moze za istych okolnosti hybat s pH, hlavne ak je v akvariu nizka pufrovacia kapacita koli nizkemu KH.
Urcite by som neodporucal vzduchovat len cast dna. Bud stale, alebo vobec.
Vzduchovanie moze za istych okolnosti hybat s pH, hlavne ak je v akvariu nizka pufrovacia kapacita koli nizkemu KH.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
-
Slezina
Nestačilo by napríklad keby som k externému filtru spravil rampu s ktorej by voda padala na hladinu a mozno by aj jemne prevzdusnovala.
-
Denis
- Administrátor
- Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Slezina no cau, konecne si dosiel 
Urcite by stacila aj ta rampa, ale pokial viem, tak ides mat alebo uz aj mas krevetkarium s rastlinkami a machom, ze? podla mna sa nemusis so vzduchovanim vobec trapit. Po nete najdes vela krevetkarii a ich videi, kde o bublifuku ani nechyruju. Len cerpadlo a na nom biopena.
A ako pise Milos, vzduchovat bud stale, alebo vobec.
Urcite by stacila aj ta rampa, ale pokial viem, tak ides mat alebo uz aj mas krevetkarium s rastlinkami a machom, ze? podla mna sa nemusis so vzduchovanim vobec trapit. Po nete najdes vela krevetkarii a ich videi, kde o bublifuku ani nechyruju. Len cerpadlo a na nom biopena.
A ako pise Milos, vzduchovat bud stale, alebo vobec.
-
Slezina
Ahoj Denis jasne konecne som tu
Ako pises mam uz krevetkarko ale chcem cisto CRS a chcem im prisposobit vetko aby sa im darilo pripadne aj rozmozovanim by ma neurazili ale to ptredbieham
Preto ma trapilo aj vzduchovanie a hlavne sa teraz trapim nad substratom ci daky aktivny alebo by stacilo JBL manado.
Akurat dnes idem v noci robit "hlukovy" test s tiltrom a kompresorom ak to prejde tak dam molitanovy filter ak nie dam externak ktory som si vyrobil a spravim k nemu rampu na aspon ako take prevzdusnovanie vody.
Ako pises mam uz krevetkarko ale chcem cisto CRS a chcem im prisposobit vetko aby sa im darilo pripadne aj rozmozovanim by ma neurazili ale to ptredbieham
Preto ma trapilo aj vzduchovanie a hlavne sa teraz trapim nad substratom ci daky aktivny alebo by stacilo JBL manado.
Akurat dnes idem v noci robit "hlukovy" test s tiltrom a kompresorom ak to prejde tak dam molitanovy filter ak nie dam externak ktory som si vyrobil a spravim k nemu rampu na aspon ako take prevzdusnovanie vody.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 2 neregistrovaní