Substrat do krevetkaria, skusenosti s nim

Substrát, filter, osvetlenie, výmena vody a pod.
Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Re: Substrat do krevetkaria, skusenosti s nim

Príspevok od používateľa Milos »

No a samozrejme sa budem opakovat, ale podla mna pravda stoji za to, aby zaznela mnohokrat: Ak by pre mna v istom momente nebol problem zohnat Ebi SHrimp Gold, mal by som ho stale.
Podla mna najlepsi substrat pre CRS.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
Používateľov profilový obrázok
Majino
Dátum registrácie: 08 Okt 2014, 21:19
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majino »

Fluval su dva druhy, jeden pre krevetky, druhy pre rastlinky. Ten pre krevetky by mal byt OK aj ked isty cas som cital na shrimpnow ze mali s nim problemy-krevetky kapali.
Maros
Dátum registrácie: 18 Nov 2014, 09:35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Maros »

Tak včera som bol v troch akvaristikach a iné som ani nečakal,ale ten fluval nemal nikto ani nič pre krevetky. (v ponuke boli iba obyčajné štrky a dekoračné)Verím,že keby idem do všetkých čo tu sú,nikde ho nemaju!A to je aj trošku hanba!Pán Tokusev, sa tváril,že pozná iba hagen a ochota objednať nebola (aj som si to myslel,nie je to značka,ktorú predáva, aspoň môj názor)Ale som s toho sklamaní, že v takom meste ako je BB je to problém.Ešte sú tu Rizlaci (dúfam som netrepol),ale to tiež neviem a boli pre mňa dosť od ruky.Takže všetko čo potrebujem som objednal z ABC ZOO
Mirko1A
Dátum registrácie: 12 Feb 2015, 12:11
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mirko1A »

ja som doteraz používal Dennerle Nano substrát (čierny),a le naposledy som kúpil Dennerle štrk (väčšia frakcia ako Nano, cca 1-2 mm) a je to super, lepšie to vyzerá.
http://www.akvatera.net/p/1226/strk-cie ... le-1-liter
Maros
Kontaktovať používateľa:

Nevyzerá zle,v jednom akva mám dačo podobné. Čo som tam dal zopár krevetiek, tak pekne preberajú.Aj rastliny sa dobre sadia,ale mi to príde také ubyte,ťažké.Proste by som chcel,aby ma dno aj podrzalo,keď dačo málo pokazim.Momentálne chcem vsadiť na kvalitu overenú vami.Keď by ste poradili Amazoniu,Tropicu,alebo hocičo iné dostupné kúpim to.Vravíte fluval je dobry,cena veľmi prijateľná,nechávam si poradiť..
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Ja si myslim ze fluval urcite nieje najlepsi ale na Slovensku asi nic lepsie nenajdes. Nad Akadamou si nerozmyslal? Je lacnejsia.
Maros
Kontaktovať používateľa:

Mikel, mne už ani tak nešlo o cenu(už keď som mal malo tej amazonie a musel kupovat)Ja by som dal aj 30evri za 3l( veď to je investícia nie na mesiac,no a samozrejme ináč by som rozmýšľal pri väčšom objeme),udržať tak malý objem,v dobrom stave chce veľa skúseností(ktoré nemám)a dno je základ.(dúfam somnou súhlasíte)
Hryzo
Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hryzo »

mam 15L akva s red cherry, obycajny kremicity strk a je to moje najspolahlivejsie akva (a to ich mam uz 6) http://krevetkari.sk/viewtopic.php?f=18&t=153 takze je to len o uhle pohladu ...

teraz prednedavnom som zalozil akva pre tigre http://krevetkari.sk/viewtopic.php?f=18&t=90, ktore tam uz mam, a zatial to vyzera v poriadku, ci sa im bude darit ukaze az cas kedze ich tam mam od soboty 11.4.15 ... tam je tak isto obycajne dno, nejaky polsky cierny strk, asi drobena zula alebo nieco take
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
Maros
Kontaktovať používateľa:

Hryzo,tvoje akvaria poznám všetky veľmi dobre s akvy, každý tvoj krok sledujem [emoji2] (akvaristický)Ja viem,že 15ka ti funguje a že dno tam máš obyčajný štrk.Ale aj tie 3l vody navyše (oproti planovanym12l)ti pomôžu a za ďalšie,čo je asi podstatnejšie,podľa toho čo som všetko čítal,je že CRS, nie sú porovnateľné s Red cherry a náročnosťou.Preto keď môžem spravím im čo najlepšie podmienky v tom malom objeme.A to dno mi príde ako priorita.(buď všetko uľahčí, alebo aj nie.)( doteraz som sa viac venoval rastlinám,preto tak rozmyslam)
Mirko1A
Dátum registrácie: 12 Feb 2015, 12:11
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mirko1A »

Mirko1A napísal:ja som doteraz používal Dennerle Nano substrát (čierny),a le naposledy som kúpil Dennerle štrk (väčšia frakcia ako Nano, cca 1-2 mm) a je to super, lepšie to vyzerá.
http://www.akvatera.net/p/1226/strk-cie ... le-1-liter
tu je zopár foto k tomu substrátu (Dennerle štrk 1-2 mm)
P1000918sss.jpg
P1000921sss.jpg
P1000923sss.jpg
Naposledy upravil/-a prasan v 24 Sep 2017, 12:56, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Foto do príspevku.
Maros
Kontaktovať používateľa:

Mirko,vyzerá to dobre,aj akva máš pekné a jasné,že aj krevetky..
jamro27
Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamro27 »

Chovate CRS bez aktivneho dna?
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
Denis
Administrátor
Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denis »

Jamro ja mam crs na aquaclayi, profisoile, aj v akva bez substratu. Momentalne najlepsie sa mi javi hole akva, len mach v nom. Mam tam asi len 6ks dospelych a dakych 100ks krpcov. Samicky vsetky nosia opat vajicka. Keby taketo akva bez substratu nie je nachylne na vykyvy hodnot, tak najradsej ani nepouzivam substrat.
Maros
Kontaktovať používateľa:

Tak takúto odpoveď Denis,som nečakal..Ste ma riadne zabili, aj Jamro tým,že ide vyhodiť ten fluval..
Milos
Kontaktovať používateľa:

Skusal som to dva krat (AKVA 2 a AKVA 3, vid. nizsie). Obe akvaria sli na recyklovanej vode z hlavneho akvaria s aktivnym dnom. Cize parametre boli rovnake, len NO3 o nieco vyssie. Robil som to tak, ze z hlavneho akvaria (AKVA 1) som pri ciastocnej vymene odpadovu vodu pouzival ako vodu vstupnu v AKVA 2. Odpadova voda z neho zasa bola vstupnou vodou v AKVA 3 a do zachodu putovala nakoniec az voda z AKVA 3. S NO3 problem nebol, kedze vymeny boli tak ci onak predimenzovane.
V AKVA 2 bol na dne len bezny strk, inak bolo dobre zariadene. Krevetkam sa moc nedarilo, problem bol s velkymi uhynmi mladych, prezivalo ich len zopar.
AKVA 3 bolo skutocne odpadove: Daval som tam najhorsie sfarbene jedince, boli tam spolu s panciernickami, na dne bola spusta detritu a objem dol snad nejakych 15, mozno 20 litrov maximalne. Bublifuk, ktory prakticky uz ani nefungoval, minimalny ak vobec nejaky prietok vody. Ak sa spravne pamatam, v tomto akvariu sa im samozrejme - na truc - docela darilo. Panciernicky sa vytierali tiez...ja podla mna nie som nejak moc blby, ale niektore veci v akvaristike mi nejdu do hlavy. Ako napr. to, ze najcitlivejsie druhy treba chovat bud v perfektne zariadenej a svedomito udrzovanej nadrzi, alebo v plastovom serbli (*nocniku) bez udrzby. Problemy su vzdy len niekde medzi.
Ale vazne: Mozno skutocne zavazilo aj to, ze v tej odpadovej nadrzke som mal CRS najnizsej kategorie, o ktorych sa traduje, ze su menej narocne.

Jamro podla mna to za pokus stoji, tiez sa s tou myslienkou pohravam. U nich aj tak clovek nikdy nevie, kedy sa im darit bude a kedy nie, takze treba skusat...Pripadne starosti so stabilitou parametrov by som mozno riesil cez menej rastlinstva a mensie vymeny vody.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
Denis
Administrátor
Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denis »

Z dlhodobeho hladiska je krevetkarium pre crs bez substratu takmer ista pohroma, lebo raz nejaka hodnota vody vyskoci. A kedze tam nie je substrat, v ktorom su uzitocne bakterie a ktory stlmi nasledky, tak v akva prepukne rychlejsie katastrofa.
jamro27
Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamro27 »

Napadla ma ina vec, spodna vrstva substratu je tam cc 3 roky, stredna cca 2. Dufam ze to neni dakou otravou z amoniaku atd ...., skusim rano spravit este testy na NO, spodne sa nedali odsat hadam to tam nekvasi. :(

Uvidim ake bude to dno, ak to bude vnom tak pojde aktivne este mam fluval doma 6l.
Naposledy upravil/-a jamro27 v 17 Apr 2015, 22:18, upravené celkom 1 krát.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
Milos
Kontaktovať používateľa:

Denis napísal:Z dlhodobeho hladiska je krevetkarium pre crs bez substratu takmer ista pohroma, lebo raz nejaka hodnota vody vyskoci. A kedze tam nie je substrat, v ktorom su uzitocne bakterie a ktory stlmi nasledky, tak v akva prepukne rychlejsie katastrofa.
Ako som pisal vyssie: Mozno sa da namiesto substratu spolahnut na kopce nakadeneho detritu. Maju v nom bakterie a na pH vplyva tiez, len ho musi byt fakt kopec.
PS: Vsimli ste si, ze zo mna hovori mensia frustracia ohladom CRS? :D
PPS: Jednu vyhodu CRS predsa len maju: Ked sa cloveku podari odchovat tie, potom uz moze chovat uplne cokolvek. Skoda len, ze tie tercovce potrebuju tak velke akvaria.

A znova vazne: Denis, ako velke je tvoje akvarium bez substratu?
Milos
Kontaktovať používateľa:

Fuha 3 roky je uz vazne hodne dlho. Mne prave zacali odchadzat po dvoch rokoch. Dva roky je podla mna maximum na substrat, ktory bol v akvariu s dobre namnozenou populaciou. Teda v mojom pripade, kedze som neodkaloval.
Používateľov profilový obrázok
zozo
Dátum registrácie: 21 Mar 2015, 19:14
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zozo »

Ja mám asi najlepšiu skúsenosť s Benibachi a Amazoniou. Obe po krátkom ustálení krásne držia hodnoty vody. Len Benibachi podľa mňa o pár mesiacov dlhšie. Akadama je super lacnejšia varianta len po čase je menej stabilná. Chovať povedzme CRS-ky bez substrátu je podľa mňa už iný level. Osobne si to neviem ani predstaviť. Klobúk dolu.
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Amazon [Bot] a 10 neregistrovaných