Tak tu je moje prvé akvárium: Dennerle, Nano Cube Complete Plus 30l, 30x30x35cm. Krycie sklo. Rohový filter Nano Clean. Osvetlenie Nano Light 11W. Nano piesok pre krevety, Sulawesi - čierny. Nano DeponitMix. Teplomer Nanotherm.
Kamene (Sansibar Rock small), koreň (Mangrove Root (mini)),
Rastliny (Hemianthus callitrichoides 'Cuba', Glossostigma elatinoides, Eleocharis acicularis, Ceratopteris siliquosa, Cabomba caroliniana, Alternanthera splendida), 3 machové guľky (Cladophora aegagropila (Marimo Moss Ball), Vianočný mach (Christmas Moss)).
Foto bohužial iba zo smatfónu, niesom fotograf. Prvá 20. Marca pri založení, druhá dnes, 27. Apríla.
Zábeh skoro presne mesiac. Z rastlinkami prišli aj slimáky Physa acuta (Levatka ostrá). Je ich tam asi 15-20 odhadom. Zatial ostávajú, nezavadzajú. V priebehu som pridal Mandlovníkový list. S krevetkami prišli Jelšové šištice a ten Vianočný mach ako darčeky, takže tie sú tam čerstvé.
Chovať som sa rozhodol druh Neocaridina davidi var. Bloody Mary. Mám cca 25 ks vo veľkosti od zhruba 3 milimetre po jeden centimeter. V akva sú šiesty deň. Mám pocit, že sa im zatial páči. Dokonca sa mi zdá, že sa viac vyfarbili oproti tomu aké boli bledé hneď po prevoze.
Po troch dňoch v akva som našiel prvý zvlečený pancier a každým dňom nachádzam ďalší. Ak si nenamýšľam, pri tých najväčších a najkrajších kusoch (cca 1cm) rozoznávam sedielko u samičiek, tak možno sa čoskoro posnažia aj o mladé