Voda u CRS: zdroje vody, mineraly, parametre...

Vrátane Red Bee a Black Bee, Pure Red Line
Denis
Administrátor
Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Voda u CRS: zdroje vody, mineraly, parametre...

Príspevok od používateľa Denis »

Neviem ci teraz nebudem tarat, nasiel som tuto na stranke vysvetlenie.
1:2 je USA norma, a ako pise dzara 0,64 je EURO norma a 0,70 je australska.
Otazka je teraz, ze ked je uvedene u krevetiek 120 ppm, ci je to EURO alebo USA?
Tu je ta stranka http://www.manicbotanix.com/hydroponic- ... chart.html
jamro27
Dátum registrácie: 23 Jan 2015, 12:46
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamro27 »

Mne to vyslo tak ako dzarovi podla kalibracneho roztoku.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
http://rybicky.net/nadrze/24444
Používateľov profilový obrázok
IringPalo
Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IringPalo »

Denis inak, vismol som si v tvojich inzeratoch ze mas krevety v avkariu bez dna. ako stahujes PH? Myslel som ze mas vsade dno, ktore ti to stahuje.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Palo robil som to kedysi raselinou, ale teraz mam skor iny problem a sice ze mi pH zbieha az na 5,4 cize teraz uz nijak neznizujem. Teraz len vymenim vodu a stale sa drzi na 6,0 az 6,3 a je to sposobene nedostatocnou vymenou vody. Aj preto som sa v teme o RO pytal, aku vodu vam dava RO, lebo sa bojim vymenit polku vody ked voda v akva ma pod 6 a vstupna z ro az 7. No aj napriek tomu som to spravil, a krevetky si ziju v pohode, ziaden uhyn.
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Nasiel som toto: http://www.garnelaxia.at/epages/es10563 ... PageSize=5

Asi novinka, myslim tym tie pripravky od refugium.

Je v tom aj vitamin C. Su pre rozne druhy krevetiek: CRS, sulawesi, neocaridina a pinto(to je taitibee?)
Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Milos »

Pinto moze byt taiwan, hybrid aj crystal. Podstatne je, ze ma trocha genov od tigrov, ktore sposobuju netradicne vzorovanie farieb. Napr. biele bodky na cervenej/ciernej hlavohrudi.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
piril
Dátum registrácie: 03 Júl 2015, 20:28
Kontaktovať používateľa:

Re: Reverzná osmóza

Príspevok od používateľa piril »

Ahoj. Chtel bych se zeptat, jake mineraly ( znacku) pouzivate pro upravu vody z RO.
Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Ahoj, presunul som ti otazku do temy o mineraloch.

Ja pouzivam salty shrimp mineral gh+
Milos ma Aqua Art Planta Gainer Shrimp
niekto tu spominal dennerle crusta mineral, existuju mineraly od benibachi, mosura, borneo wild shrimp, shrimp nature
piril
Kontaktovať používateľa:

MikelCRS
Kontaktovať používateľa:

Je to zbytocne drahe a ani to nieje pre krevetky. Toto: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/511450 ... ral-GH.php je lacnejsie a je to asi aj najlepsie co mozes kupit. Ale predpokladam ze si v CR takze neviem ci to posiela aj k vam.
piril
Kontaktovať používateľa:

To co tu mas 60€ za 1000g a to co jsem dal 25€ za 1000g. :) Jinak pro krevetky asi ne,ale spis jde o slozeni. Nejde o to ktery vyrobce tam napise pro koho to je,ale jde o to kdo ma prislusne slozeni pro dany chov. Nebo se pletu???
jamro27
Kontaktovať používateľa:

Objednaj si z polska tekute a mas vystarane.
red/black bee, Taiwan bee hyrid, King Kong, Panda, Red Ruby, Blue/Red Bolt, Wine Red,Neo. Blue Velvet a zopar tigrov
piril
Kontaktovať používateľa:

MikelCRS napísal:Je to zbytocne drahe a ani to nieje pre krevetky. Toto: http://zvierata.bazos.sk/inzerat/511450 ... ral-GH.php je lacnejsie a je to asi aj najlepsie co mozes kupit. Ale predpokladam ze si v CR takze neviem ci to posiela aj k vam.
Jinak mas pravdu,ze je to to asi nejlepsi co muzes sehnat. Jenze v CR to nejak moc sehnat nejde.Nemaji ani zastoupeni v CR. Je to jedna z mala firem co do toho nasazela par penez aby z toho bylo to nejcistsi co muzes dat krevetkam. Testovali to dost dlouho aby si za to take nechali zaplatit. Zkusim mu napsat jestli to posila i k nam. Jinak stranky produktu... http://www.saltyshrimp.de/bienensalz_be ... _plus.html
DevilsNR
Dátum registrácie: 06 Okt 2014, 06:42
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DevilsNR »

Čaute používate niekto na zníženie pH menej vody pri CRS kyselinu chlorovodikovu -HCl? Doteraz som používal rašelinu ale teraz mi zo zatiaľ neznámych dôvodov demi spravila vodu s pH cez 8(dovtedy okolo 7) Kyselinu mám laboratórne čistú, viem že na zníženie pH sa používa H3PO4 a H2SO4
Chov: CRS,CBS,Tibee, Taiwan,Sakura red, orange, schoko, black, yellow, Black&Blue, white pearl,blue dream, blood mary, c.japonica, c.gracilirostris
jamro27
Kontaktovať používateľa:

kyselinu by som priamo do akva nelial, skor zarobit dopredu a az potom dat do akva. znizoval som pri CRS JBL PH-

ja mam raselinu a dotahujem to co2. pokial mas aktivne dno tak by ti to malo stiahnut
DevilsNR
Kontaktovať používateľa:

jasné že do akva nie, pre CRS si zarábam deň dva pred výmenou do 20L bandasky, pH mínus, co2,raselina sú fajn ale sú to drahšie položky ako kyselina kt. ma vyjde 1,5€ za liter a potrebujem pár mili navyše ju mám doma v dostatočnych množstvách kvôli demi kolóne preto som sa pýtal na konkrétne skúsenosti s ňou.
Chov: CRS,CBS,Tibee, Taiwan,Sakura red, orange, schoko, black, yellow, Black&Blue, white pearl,blue dream, blood mary, c.japonica, c.gracilirostris
jamro27
Kontaktovať používateľa:

fosforecnu nedavaj aby nezacali bujniet riasy
Denis
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

My ked sme s otcom mnozili rybky (tetry a pod.) a bolo treba znizovat pH, tak sme pouzivali aj kyselinu chlorovodikovu, aj fosforecnu. Pri krevetkach som este ani raz nepouzil ziadnu kyselinu. Len raselinu.
MikelCRS
Kontaktovať používateľa:

Skus pozriet BWS Humic. Malo by to nahradzat substrat ked sa vycerpa.
DevilsNR
Kontaktovať používateľa:

No tak výmena vykonaná(piatok) dodnes bez akýchkoľvek následkov. Na 20L stačilo cca 0,15ml HCl aby pH padlo pod 6 z 8.
Mikel nepotrebujem upravovať vodu v akvariách ale vodu čo je na výmenu(kvôli minimálnemu kolísaniu parametrov) keďže z demi mi išlo doteraz pH neutrál upravoval som to rašelinou ale už sa mi s tým nechcelo babrať. Budem to riešiť upravením pomeru anex/katex a bude po problémoch.
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný