Marosove akvarium a uhyny.

Ani krevetkám sa choroby nevyhýbajú
Napísať odpoveď
Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Marosove akvarium a uhyny.

Príspevok od používateľa Milos »

Zdravim Maros, vo svojej teme http://krevetkari.sk/viewtopic.php?f=18&t=265&start=50 si napisal, ze uhyny prestali. Mohol by si prosim ta - ak budes mat troska cas - tuna zhrnut, koli comu predpokladas, ze prestali hynut? Urobil si nieco, prestal si robit nieco, alebo to len chcelo cas? Dik moc!
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
Maros
Dátum registrácie: 18 Nov 2014, 09:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Marosove akvarium a uhyny.

Príspevok od používateľa Maros »

Ahojte,áno písal som,že prestali uhyni..Najprv som myslel,že to bolo zábehom a ten viac ako mesiac nestačil.( Aj keď išiel do filtra aj zabehnutý substrát pro).Ale Roman (jamro) mi moju teóriu vyvracia, keďže on ide bez zabehu a úmrtia nemá..Zakladanie toho akva, aj použitý materiál, tam neni myslím čo vytknúť..
Akva funguje presne tak ako predtým čo sa týka výmen vody,aktuálne každé 2-3 dni 1l vody.S týmto som zmenu nespravil.Hodnoty vody TDS 140+- dáke to ciselko. GH 4- 5 cca( dlhšie som nemeral) KH-0
Kŕmim ako predtým, všetkým možným a pozerám čo najviac chutí.
Urobil som dve hlavné zmeni,trochu ubral svetla (čo nemá vplyv) ale hlavne som vyčistil filter a tam si myslím, že bol,hlavný problém.Teraz je aj po asi 2 mes.prietok super,nie ako predtým.Bol tam fakt bordel a veľa!A ešte akva je na 85% zakryté sklom a už ani "mastná"hladina neni.
Takže keď to zhrniem ja vsádzam na filter.Naozaj neviem na čo iné..Ale jedno vidím,že krevetkam sa už darí..

Odoslané z E2303 pomocou Tapatalku
Používateľov profilový obrázok
IringPalo
Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IringPalo »

Maros akvarium bez zabehu ma ale svoje pravidla. To ze to tak Roman robi, neznamena ze napusti nadrz a je to. Do dna dava dva druhy praskovych bakterii a do vody dalsie dva. Cize akvarium je nabite bakteriami, ktore su zakladom nadrze, hned ked ju napusta. Roman mi robil dve nadrze, obidve ,,bez zabehu,, s bakteriami a funguje to skvele. Ked sa to trocha rozrastie, spravim tu temy. Kazdopadne je to bakteriach a ked nefungoval filter, ktory o nich je, tak by som tiez v tom videl problem. Raz som odpojil filter na necelych 24 hodin a zdochlo 100% ryb a asi 3/4 kreviet. Ma to naozaj vplyv.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
Maros
Kontaktovať používateľa:

Paľo, s tými baktériami si dobre napísal,ale keby si si prebehol moju tému MINI 3 a pozrel ako som ho zakladal,tak tie baktérie som tam dával do dna + sera nitrivec do vody.(čo tam nie je spomenuté)Nemal som problém dávať tam ešte aj iný druh práškovým baktérií, ale povedal som si, že ten bacter AE stačí.
Ja nepíšem,že filter nešiel,len prietok bol slabší a filtračné médiá špinavé.A zas na cca 25 l vody,mať filter JBL e 401,určite málo neni a myslím,že aj keď sa zanesie.(má niekto takýto filter v tak malom objeme?Nemyslím v rastlinnom akváriu)
Ďalšia vec,ja som mal zabeh 1,5 mes.aj s baktériami a vo filtry zabehnutý substrát pro,z iného akvaria.
Ale dik za postreh,moje zakladanie som tiež riešil s Romanom a presne vedel,ako ho založím.A myslím,že vedel aj čo použijem,keďže mi to objednával..

Maros
Kontaktovať používateľa:

Ale prišiel som na jednu vec,ktorú som ani nespomenul a neviem aký môže mať vplyv na celú situáciu.
Keď sa mi na substráte vytvoril biely povlak a nechcel zmiznúť a tvoril sa zas aj po odsatí zo substrátom po pár dňoch.Použil som Entizol.(tvoril sa aj potom)Takže by toto mohla byť celá príčina!Aj keď po 2-3 dňovej "liečbe"som vyčistil filter,urobil dve veľké vymeni vody+ vyčistil filter a pridal nový substrát pro zo zabehnutého akva(filtra)Návod som čítal a prišlo mi to vhodné na riešenie problému..Pridal znova baktérie a akva nechal stále zabiehat a sledoval podľa NO2 testu, kedy klesne hodnota k 0,025mg/l a potom prišli krevetky, NO3, som mal 0...

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných