Zakladanie CHOVNÉHO krevetkária

Substrát, filter, osvetlenie, výmena vody a pod.
Denis
Administrátor
Dátum registrácie: 30 Sep 2014, 13:35
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakladanie CHOVNÉHO krevetkária

Príspevok od používateľa Denis »

Palo ak by si aj dosiahol z estetickeho hladiska, ze by vyzeralo slusne, tak by to nemalo podstatny vplyv pre nas krevetkarov. V substrate je najvacsia cast uzitocnych bakterii v akva, viac ako vo filtri. Je o tom presne v tom clanku pisane co som dal link vyssie.
Používateľov profilový obrázok
IringPalo
Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IringPalo »

Viem, potom som to cital. Co tak dno spravit priamo z filtracneho substratu? bolo by to extremne drahe ale asi ucinne, alebo aspon vrchnu vrstvu
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
Milos
Dátum registrácie: 03 Okt 2014, 21:17
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Milos »

Ja som neodkaloval a fungovalo to pri velkej populacii CRS asi dva roky. Potom uz sa voda zacala kazit. Nedavno som cele dno odsal, preplachol a vratil naspat, zatial to funguje OK.
Chovam: taiwan bee, taiwan hybrid, sulawesi kardinal, CRS, CBS, bloody mary, blue velvet, blue topas
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Palo a naco filtracny substrat? Ved ak tam das substrat pre krevetky tak ten ma mozno poreznejsiu strukturu ako filtracny substrat(mozno nie). Okrem toho, substrat pre krevetky upravuje PH. http://www.krevetkari.sk/viewtopic.php?t=26
Používateľov profilový obrázok
IringPalo
Dátum registrácie: 21 Okt 2014, 22:33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IringPalo »

Ano ten substrat je porenzny ale co pisal Denis tak znizuje PH a pri niektorych krevektach ho pouzit nemozes. A vyssu porenznost asi nema ako tie komercne.
Chovám: Atya gabonensis 2x, Caridina amano 1x, Neocaridina davidi (wild a cherry forma), Neocaridina davidi orange sakura.
Hryzo
Dátum registrácie: 07 Okt 2014, 21:51
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hryzo »

Denis napísal: ...Chlapi len aby ste si tym zvirenim ci uz zvonom alebo len hadicou nepopucili malinke krevetky v dne...
virim vzdy len kusok dna (da sa povedat ze vzdy len popri jednej strane akva) aj to len tenkou spajglou takze jedinym co mozem rozpucit malu krevetku je strk ktory ryjem tot vse
chovam - ryby, raky, krevetky, slimaky
MikelCRS
Dátum registrácie: 05 Okt 2014, 16:30
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MikelCRS »

Mozem pouzit montmorilonit pod a do substratu?
majtan.miso
Dátum registrácie: 29 Júl 2015, 10:04
Kontaktovať používateľa:

Re: RE: Re: Zakladanie CHOVNÉHO krevetkária

Príspevok od používateľa majtan.miso »

MikelCRS napísal:Mozem pouzit montmorilonit pod a do substratu?
Nie dobry napad. Vyzera to na styl shirakura stone cize po pol roku sa kapacitne vycerpa (shirakuru treba po pol roku vymenit). Prinajlepsom je to plytvanie

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný